13.2.17

Terroristák védelmében???
Az izraeli Legfelsőbb Bíróság a mai napon tárgyalta a “Központ az egyéni jogok védelmére”  (ha- Moked le-Haganat ha-Prat) elnevezésű szervezet beadványát.
A beadványban kérik, hogy az ez év január 8-án Armon ha-Naciv  lakónegyedben végrehajtott gázolásos merénylet elkövetőjének házát ne rombolják le.
A merényletben négy katona meghalt és 13 különböző fokú sérülést szenvedett.Az ülés viharos körülmények között zajlott, mivel azon a meggyilkolt katonák családtagjai is megjelentek.
Az egyik halálra gázolt katona  Sír Hadzsazs  apja a terrorista védelmét ellátó szervezet ügyvédjeihez fordult, mondván, hogy “itt egy egész iparág él jól zsidók halálából”.

Kijelentése, az alábbiak tükrében, nem tűnik légből kapott állításnak, ugyanis a szervezet az elmúlt két évben 50 terrorista ügyében járt  el a Legfelsőbb Bíróság előtt és a szervezet nagyrészt külföldi támogatottságot élvez.
Az elmúlt években 15 és fél millió shekelt kaptak 11 európai országtól, 3.3 milliót a Keren ha-Israel ha-Hadasa elnevezésű szervezettől és ismeretlen összeget a Palesztina Alapítványtól.

Jelen ügyben eddig nem született döntés.


13/02/2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése