28.1.16

Izraeli,ciprusi,görög közös gázvezeték Európába



Mint az izraeli hírközlő szervek jelentették nem sokkal ezelőtt Binjamin Netenjahu izraeli miniszterelnök,Nikosz Anasztasziadosz ciprusi elnök és Alexis Ciprász görög miniszterelnök Nicosiában megállapodott,hogy közösen gázvezetéket építenek amely az izraeli és a ciprusi gázt Görögországon keresztül szállítja az EU-ba.

Érdemes megemlíteni,hogy az EU energiaügyi biztosa, a nagy európai energetikai cégek vezetőinek társaságában, a közeli napokban Izraelbe érkezik.

A gázvezeték megépítéséért Törökország is versenyben volt.
                   

25.1.16

Évi 175 millió dollár a palesztin terroristáknak



Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes az  izraeli látogatáson lévő nyugati főtisztviselők előtt tartott beszédében számolt be arról,hogy a Palesztin Hatóság évi 175 milló dollárral támogatja a terroristákat és családtagjaikat.Ez az éves támogatási összeg 22%-a.

A Palesztin Hatóság évente 800 millió dollár nyugat támogatást kap,ez egy főre vetítve 170 dollár.Csak összehasonlításképpen a szíriai támogatás 106 dollár/fő.
A Világbank adatai szerint a Palesztin Hatóság 1993-tól 2003-ig 21.7 milliárd dollár nyugati támogatást kapott.

A külügyminiszter-helyettes megemlítette,hogy Izrael már régen kéri a támogatást nyujtó országokat,hogy ellenőrizzék a pénz felhasználását,hogy abból ne a terrort támogassák.

Forrás:Israel Hayom