29.5.17

Havi apanázs terroristáknak...




A Kneszet külügyi és védelmi bizottsága mai ülésén a PalesztinHatóság általi, terrorra történő felbujtás volt a központi téma.
Mint az elhangzottakból kiderült, az elmúlt évben (2016) a terror-cselekmények elítélt elkövetőeinek ill. családjuknak folyósított havi bér a Palesztin Hatóság költségvetésének 7%-át tette ki. Ami a nemzetközi segélyek 20%-át jelenti. Számszerűleg: 1.15 milliárd shekel.

Példaként hozták fel, hogy egy 30 évre elítélt terrorista havi fizetése 12.000 shekel, amit a szabadulás után még külön jutalommal díjaznak.

Avi Dichter, a bizottság elnöke utalt Mahmud Abbasz (mozgalmi nevén Abu Mázen) azon kijelentésére, miszerint a terroristák pénzbeli dotálása egyenes út a békéhez...
A Palesztin Hatóság egyébként sem tekinti a terroristáit terroristának, helyette a politikai fogoly meghatározást használja.
Dichter megkérdőjelezi, hogy ilyen körülmények között szabad-e, kell-e tárgyalásokba bocsátkozni a “békepartnerrel”.

Dr. Dori Gold, a Külügyminisztérium volt főigazgatója a bizottsági ülésen idézte Colin Powel szavait, miszerint a terroristák támogatása ösztönzőleg hat a terrorcselekmények elkövetésére.

Izraeli látogatása során, Abu Mázennel történt megbeszélésén Trump elnök is szóvátette a helyzet tarthatatlanságát.



29/05/2017