19.11.15

Késeléses merénylet Tel-Avivban




Ma (19/11) délután két óra körül a dél Tel-Avivban található Panoráma üzletház első emeletén található imateremben egy palesztin merénylő megkéselt két zsidót.
Az egyik, egy 30 éves férfi , a helyszínen meghalt. A másik, szintén 30 éves. kórházba szállítás közben vesztette életét.
A terrorista menekülés közben, a földszinten még egy 50 éves férfit szúrt meg, akit közepes sésrülésekkel szállítottak kórházba.
A merénylőt (24 éves) aki a Hevron melletti Dora faluból származik és engedély nélkül tartózkodott Izraelben, civilek tették ártalmatlanná.


12241531_1744135485807347_582832168940305051_n.jpg

Kép forrása: חדשות ישראל

Korrekció: A terrorista Raad Mahnud Almcalma, 36 éves, engedéllyel dolgozott Tel-Avivban. Öt gyerekes családapa.

Hezbollah - Scud rakéták Izrael ellen



Az izraeli hadsereg egyik főtisztje szerint az Asszad rezsim 10 db Scud-D rakétát juttatott a Hezbollah-hoz.
A Scud-D rakéta súlya 6500 kg, hatótávolsága 700 km - így Izrael bármely pontját képes elérni - 250 kg-os konvencionális robbanófejjel rendelkezik, találati pontossága 50 m.

83-bpTcnSz6Ie.jpg
Kép forrása: Wikipédia

Az Asszad rezsim a polgárháború kezdetekor többszáz Scud rakétával rendelkezett, amelynek 90%-át mára felhasználta.
Izrael az elmúlt időben több rakéta szállítmány Hezbollah-hoz történő eljuttatását akadályozta meg.

Forrás: Walla

18.11.15

Izraeli arabok és az ISIS




Ma reggel hozta nyilvánosságra a belső elhárítás, hogy hat izraeli arabot, dzsildzsuliai lakosokat, tartóztattak le, mivel Szíriába akartak utazni, hogy csatlakozzanak az ISIS-hez.
A nyomozás akkor kezdődött, amikor Nadel Hammad Calah (23 éves) október 24-én éjjel a Golán fennsíkról sárkányrepülővel Szíriába repült.
Még akkor éjjel letartóztattak két testvért Dzsad Hagla 26 és Ahab Hagla 22 évest azzal a váddal, hogy segítették a szökést.
Az idősebb testvér 2013-ban fél évet töltött Szíriában és harcolt az ISIS oldalán. Visszatérése után elítélték és 2014 novemberében szabadult a börtönből.
A nyomozás előrehaladtával nyilvánvalóvá vált, hogy még négyen vettek részt a szervezkedésben.


Az ügyészség a mai napon vádiratot nyújtott be hatuk ellen a lodi körzeti bíróságnál.


Fotójuk a linkre kattintva elérhető.


Forrás: Israel Hayom

17.11.15

Izraelben törvényen kívül helyezték az Iszlám Mozgalmat




Az izraeli biztonsági kabinet döntése alapján törvényen kivül helyezték az Iszlám Mozgalom északi szárnyát.
A döntés alapján minden szervezet vagy magánszemély, amely a mozgalom keretében tevékenységet fejt ki,szolgáltatást vagy anyagi támogatást nyújt a mozgalomnak, törvénysértést követ el és börtönnel büntethető.A mozgalom vagyontárgyai elkobozhatóak.
A kabinet döntésével egyidejüleg az éjszaka folyamán a rendőrség és a belső elhárítás emberei a mozgalom 17 irodáját és itézményét kutatták át - iratokat,számítógépeket és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.Az Iszlám Mozgalom bankszámláit zárolták.
A Raad Szalah sejk által vezetett Iszlám Mozgalom a Muzulmán Testvérek és Hamasz testvérszervezete.Nem ismeri el Izrael létét,célja egy az egész világot átfogó kalifátus létrehozása Jeruzsálem központtal.
Már hosszú évek óta uszít Izrael ellen,elsősorban azzal,hogy Izrael meg akarja semmisíteni az Al-Aksza mecsetet.Rendszeresen zavargásokat provokál a  Templomhegy körül.Ennek érdekében havi fizetéssel fiatalokat és nőket “telepített”az Al- Aksza mecsetbe és környékére.
Az Iszlám Mozgalmat anyagilag elsősorban Katar és a Muzulmán Testvérek külföldi
“jótékonysági”szervezetei támogatják.
Izrael ezzel a döntéssel csatlakozott azokhoz a környező országokhoz - elsősorban Egyiptomhoz - amelyek fellépnek a Muzulmám Testvérek ellen.


Forrás:Israel Hayom

16.11.15

Az apa adta fel terrorista fiát


Tegnap az izraeli biztonsági szervek letartóztatták Shadi Ahmed Matua 28 éves hevroni lakost, aki péntek délután Otniel mellett autójukban lelőtte Jakov és Netanel Litmant.
Shadi a merénylet után hazaérve elmesélte testvérének Madzsinak,hogy mit tett.A testvér azonnal tájékoztatta apjukat és azonnal úgy döntöttek,hogy feladják Shadit, nehogy házukat lerombolják

Ugyanis az izraeli Legfelsőbb Bíróság négy nappal ezelött hosszas vita után úgy döntött,hogy a merénylők házát elrettentésképpen le lehet rombolni.

Az apa elment a legközelebbi katonai ellenőrzőponthoz és ott elmondta, amit megtudott.A letartóztatás során megtalálták a gyilkos fegyvert és az autót amit Matua használt.
Az akció során másokat is letartóztattak, olyanokat, akik résztvettek a merénylet előkészítésében.

Forrás: Israel Hayom