27.8.15

A Hamasz alagút-kommandója

A Hamasz új propaganda videót tett közzé, amelyen az alagút-kommandó látható gyakorlatozás közben. U.m. izraeli katonai állás felszámolása, RPG rakéta támadás tanok ellen és sebesültek mentése.
A filmmel azt kívánják bizonyítani, hogy a Cahal erőfeszítései ellenére, a támadó alagutak működőképesek.


Forrás: Israel Hayom

26.8.15

Jeruzsálem terror alatt
Egy most nyilvánosságra került jelentés szerint június-július folyamán 580 terrortámadás történt Jeruzsálemben.Ebből 477 kődobálás és 28 Molotov koktél.
A támadások zsidók házai,autói ellen irányulnak.Nincs két hete,hogy egy nő kis híján az autójában égett,ha a járókelők nem olyan gyorsak nem ússza meg közepes égési sérülésekkel.
Az arab negyedeken is áthaladó villamost nap mint nap megdobálják.A villamostársaság súlyos pénzeket költ a károk helyreállítására.
A statisztika nem is tartalmazza a késeléses eseteket, amelyeket az ellenőrzőpontokban követtek el a határrendőrök ellen.


A jeruzsálemi önkormányzat biztonsági ügyekben felelős előadója szerint nem a rendőrség felelős a kialakult helyzetért, hanem a kormány, amely megköti a biztonsági erők kezét és a bíróságok, amelyek az esetleg eléjük kerülő elkövetőkre aránytalanul enyhe büntetést szabnak ki.

Forrás: ynet
24.8.15

Kurd olaj Izraelnek
A tegnapi londoni Financial Times arról számol be,hogy Izrael olajszükségletének 75%-át az észak iraki Kurdisztánból szerzi be
.
Izrael május eleje és augusztus 11 között 19 millió hordó olajat vásárolt.Hasonló nagyságrendben vásárolt Olaszország,Franciaország és Görögország is.
Az üzletet nagy nemzetközi kereskedőcégek bonyolítják.


A londoni újság szerint a kurdok a befolyó pénzt az ISIS elleni harcra és önnálóságuk erősítésére fordítják.

Az olaj vezetéken érkezik Törökországba ahol tankhajókba szivattyúzák.

23.8.15

Obama és a mézesmadzagAugusztus 19-én Barack Obama elnök levelet írt Jerry Nadler new-yorki szenátornak.A levél célja a még bizonytalankodó demokrata szenátorok meggyőzése.

A levélben Obama elnök egyértelmű kötelezettséget vállal a katonai,biztonsági és hírszerzési együttműködésre Izraellel,Szaud Arábiával és az öbölországokkal minden olyan kérdésben, amely Irán konvencionális fegyverkezését, vagy a terrrort támogató tevékenységét illeti.Az ügyben kész gazdasági és katonai nyomást gyakorolni.

Izraelt támogatni kívánja a rakétaelhárító rendszerek és alagútfelderítő elektronika kifejlesztésében.
Tudni kell,hogy kb.két héttel ezelőtt Izraelben járt Carter amerikai védelmi miniszter és ugyanezeket a javaslatokat tette,Izrael azonban nem volt hajlandó tárgyalni a kérdésről.
Ugyanakkor Szaud Arábia és az öbölországok elfogadták a kártérítést.

Most már csak az a kérdés,hogy amennyiben az Iránnal kötött egyezmény olyan jó, miért kell az érintett országokat”kárpótolni”?

Forrás: The Hill