8.1.17

Gázolásos merénylet Jeruzsálemben...



Ma, a déli órákban Jeruzsálem egyik lakónegyedében teherautó hajtott a turista buszról éppen leszálló katonák közé.
A felvételek tanusága szerint véletlen baleset kizárva. Szomorú valóság, hogy annak ellenére, hogy minden katonánál (és az őket kísérő tiszteknél is) fegyver van, inkább menekülnek a helyszínről, mint használnák azt. A terroristát a katonákat kísérő idegenvezető lőtte le.




A terrortámadásnak négy halálos áldozata van, három lány és egy fiú, mindannyian a 20-as életévükben járó katonák. A sérültek száma 13, közülük kettő állapota válságos.
Az elkövető izraeli személyivel rendelkező, kelet-jeruzsálemi lakos, aki nemrég szabadult a börtönből.
Az eseményt “élőben” közvetítette, ennek tudható be, hogy a palesztin hírközlő szervek előbb tudták a halálos áldozatok és a sérültek pontos számát, mint az izraeli mentősök.

a sikeres merényletet ünneplő arabok

3 megjegyzés:

  1. A Cahál máris vizsgálatot indított, melynek célja: megállapítani, hogy a fegyverrel rendelkező katonák miért nem szálltak szembe a terroristával?

    VálaszTörlés
  2. Ha a teherautóban + robbanóanyag is van, nem biztos, hogy szaladsz utána...ezt nem tudhatták a katonák. Az áldozatoknak legyen könnyű a föld, a hozzátartózókat vigasztalja meg az Örökkévaló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván nem csak az általad elmondottak, hanem az esetleges vegzatúra miatt nem használták a fegyverüket. Csakhogy ezekből tisztek lesznek, akik majd a "zöldfülünek" parancsot adnak.

      Törlés