29.7.15

Végleges - Jonathan Pollard szabadul



Mint arról az összes izraeli hírforrás tegnap az esti órákban beszámolt, a szabadlábra helyezést elbíráló bizottság úgy döntött,Pollard november 21-én véglegesen szabadul.
Előzetesen az igazságügy-minisztérium bejelentette,hogy nem ellenzi a szabadonbocsátást.A bizottság döntése értelmében Pollard 2020-ig nem hagyhatja el az USA területét.
Miután 21-e szombatra esik, a szabadonbocsátást előrehozták 20-ra.

Pollardot 1985 november 21-én tartóztatták le az izraeli nagykövetség bejárata előtt,miután megtagadták tőle,hogy a nagykövetség területére lépjen.
Jonathan Pollard ekkor a haditengerészet hírszerző részlegénél volt elemző és dokumentumok ezreit juttatta el Izraelbe.

A szabadlábra helyezést elbíráló bizottság utoljára egy évvel ezelőtt ült össze, de akkor Pollard kérelmét elutasították.Ezután ügyvédei Elliot Lauer és Jacques Semmelman számos dokumentumot nyújtottak be, amellyel igazolni kivánták, hogy Pollard példás magaviseletű és már semmilyen veszélyt nem jelent az USA-ra nézve.Egyúttal igazolták,hogy Pollardot szabadulásakor lakás és munka várja New York körzetében.

Azt a döntést,hogy Pollard 2020-ig nem hagyhatja el az USA területét csak Obama elnök változtathatja meg,aki azonban máris bejelentette,hogy semmilyen módon nem kiván az ügybe beleavatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése