6.7.15





  • Egy évvel az Erős Szikla hadművelet és egy héttel az ENSZ Emberjogi Bizottságának jelentése után érdekes elemzés látott napvilágot Thomas Wictor amerikai fegyverszakértő tollából. Azt állitja,hogy a hadművelet egy nevezetes eseménye amelyben 4 palesztin gyerek izraeli légitámadás során életét vesztette, a Hamasz által megrendezett volt.Wictor elemezte a fellelhető felvételeket és az egyiken feltünt neki,hogy Alex Marquardt az ABC News riportere és mások futva igyekeznek arra a helyre ahol a gyereknek kellett volna lennie de a helyszin üres.Ezután a felvételek hosszan mutatják a tengert,majd egyszercsak rásiklanak a gyerekek tetemére.

  • Mahmud Abbasz a Hamasz ellen
     
    Az elmúlt csütörtök éjjel a Palesztin Hatóság biztonsági szervei 120 Hamasz tagot tartóztattak le.Vallási vezetőket,a különböző csereakciókban izraeli börtönökből kiszabadultakat,de főleg a Hamasz diákszervezetének tagjait.
    A közelmúltban izraeliek ellen elkövetett merényletek sorozata keltette fel a PH biztonsági szerveinek figyelmét.A Hamasz célja kettős volt.Egyrészt félelmet kelteni az izraeliekben,másrészt minél nagyobb káoszt előidézni a Palesztin Hatóság területén.Azonban Mahmud Abbasz ha a hatalmáról van szó nagyon határozott tud lenni.

    Egy ilyen akciót végrehajtani Ramadán idején nem kockázatmentes vállalkozás.De a palesztinok többsége is nyugalmat akar,ezért az akció nem vert nagy hullámokat.Másnap a pénteki imán a Templomhegyen kétszázezer palesztin vett részt és számottevő rendzavarás nem történt.

  • Izraeli beduinok az ISIS szolgálatában! Ma hozták nyilvánosságra, hogy az izraeli belső elhárítás és a rendőrség Hora (Negev) településről hat  beduint tartóztatott le. A vád: Szíriában csatlakozni kívántak az ISIS-hez. A letartóztatottak között négy tanár is van.  A hat fő családjuk és ismerőseik körében, a tanárok az iskolában is,  propagandát fejtettek ki az ISIS mellett és arra biztatták környezetüket, hogy külföldön csatlakozzanak az ISIS-hez. Az elhárításnak vannak olyan információi is, mely szerint több tíz izraeli arab is támogatja az ISIS céljait.      




3 megjegyzés: