9.10.17

Mahmud Abbasz “kettősbeszél”...(Függetlenül az alábbi hírtől el kell mondani, hogy Mahmud Abbasz sikeresen folytatja Arafat kettős beszédének hagyományát. Van egy sablon szövege a külvilág felé és egy, amit saját köreiben hallani akarnak.)


Mint arról a Palesztin Hírügynökség (FFA) hivatalos oldala beszámolt, Mahmud Abbasz, (mozgalmi nevén Abu Mázen) a Palesztin Hatóság elnöke a napokban Ramallah-ban megrendezésre került FATAH Forradalmi Tanácsának konferenciáján több (nagyrészt nem új) bejelentést tett. Ebből a lényegesebbek:

  • Továbbra is - mint ahogy azt tettük a kezdetektől - folytatjuk az izraeli börtönök biztonsági foglyainak, valamint a “mártírok” (sikeres támadást végrehajtó terroristák családjának*) anyagi dotálását.
  • Jeruzsálem a “palesztin állam örök fővárosa”.
  • Beszédében támadta Nagy Britanniát a Balfour nyilatkozat miatt, melynek 100 éves évfordulója alkalmából annak visszavonását és a “palesztin állam elismerését” várja el.
  • Kitérve a legújabb politikai fejleményekre, a “nemzeti egység” stratégiai befejezésének tekinti a Hamasszal kötött egyezményt, mely lehetővé teszi, hogy “mindent megtegyünk a palesztin nép szenvedéseinek enyhítésére”. Egyúttal nagyra értékelte Egyiptom szerepét a “belső palesztin egység” előmozdításában.


09/10/2017


*megjegyzés tőlem

Forás: http://www.arabsensor.co.il

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése