3.8.17

A terror folytatódik...




Tegnap, a Sufersal yavnei bevásárló központjában elkövetett terrortámadás   bármelyik akciófilmben megállná a helyét.
Mi is történt? A terrorista (hogy hogyan jutott be a szupermarket területére a fémdetektoros kapun keresztül, azt a rendőrség dolga kivizsgálni) jár-kel a gondolák között és keresi áldozatát. Megtalálja az üzletvezető helyettest, aki árut pakol, (feltételezhető, hogy bárki más vásárló is lehetett volna) hátába kerül, majd azonnal szúr...
A sértett felveszi a harcot, küzd az életéért...
Azóta a rehovoti Kaplan kórház orvosai küzdenek azért, hogy egyáltalán életben maradjon...




A fémdetektoros kapukkal kapcsolatos válság, a kompromisszumos megoldás ellenére sem hozott teljes nyugalmat. A terrortámadások száma mintegy 10%-kal emelkedett, ezzel párhuzamosan nőtt az áldozatok száma is.

Hogy Izrael helyt tudjon állni a témában, az nem csak a hírszerzésen és a biztonsági intézkedések magasabb szintre emelésén múlik, de felelősséget ró a civil lakosságra is - nevezetesen a munkáltatókra - a “területi” arabok foglalkoztatását illetően. (Megjegyzem, hogy az elkövető nem állt alkalmazásban, illegálisan tartózkodott Izrael területén.)

A számok magukért beszélnek:

Az év eleje óta 225 terrortámadás történt a “zöld” vonalon belül, ide értve Jeruzsálemet is. Ebből 17 súlyos támadásnak minősül, ami annyit jelent, hogy több, mint a kődobálás ill. a Molotov koktélos támadás.
Ugyanezen időszakban Júda-Somron területén a támadások száma 663 volt, ezek közül súlyosnak tekinthető 64. A támadások során 13 személyt meggyilkoltak és 104 szenvedett különböző fokú sérülést.

Forrás: Israel Hayom

03/08/2017

1 megjegyzés:

  1. Nagyon nehéz ott az élet...hogy a demokrácia nevében sok mindent el kell tűrni..az illegálisan ott tartózkodókra is szigorú büntetés kellene hogy járjon a gyilkosnak meg.....a veszteségek fájdalmasak, de nem hiszem hogy ezt a fajta terrorizmust tolerálnia kellene Izrael polgárainak! Határozott fellépés kell.És aki meg teszi a dolgát nem megbüntetni ha mégis a terrorista halálával végződik egy eset! Úgyis azt provokálják hogy "hősök legyenek" Izrael lakosságának rovására! részvétem és remélem a boltvezető helyettes túléli a támadást! Kata58

    VálaszTörlés