25.7.17

Semmi nem fekete-fehér




1. Kettős rendőrgyilkosság a Templom-hegyen.
2. Fémdetektoros kapuk felállítása.
3. Waqf tiltakozás, megspékelve az izraeli és "területi" arabok tiltakozásával.
4. A 3. pontban felsoroltakhoz csatlakozik az izraeli ellenzék. Bizalmatlansági indítvány megfogalmazása Netanjahu ellen, aki "nem kezeli megfelelően" a helyzetet.
5. Az arabok vérszemet kapnak és nem csak a kapuk leszerelését követelik, hanem minden izraeli jelenlét megszüntetését.
6. Zavaró momentumként belép a képbe Jordániában a nagykövetségi dolgozók lakóhelyén elkövetett "csavarhúzós" merénylet. Sértett - biztonsági őr - lelövi a támadót (és szerencsétlenségére egy vétlen, személyt is).
7. Amman nem engedi - a Bécsi egyezmény ellenére sem - távozni a sérültet  csak ha a kapukat eltávolítjuk (jordán király zsarol).
8. Diplomácia egyeztetés. Három órával a diplomáciai védettséget élvező követségi dolgozók Izraelbe érkezése után a biztonsági kabinet úgy határoz, hogy a kapuk eltávolításra kerülnek.
9. Kapuk helyett u.n. intelligens kamerák felszerelése (szakemberek szerint ugyan azt a célt érik el vele, amit a kapukkal: arcfelismerés, rejtett fegyver kimutatás...). Bekerülési költség 100 millió sekel.
10. A jobboldal Netanjahura támad : behódolás a terroristák követeléseinek teljesítéséért.


Pont nélkül: - az arabok ezt sem fogják elfogadni, L. 5. pontban.


Erre történő utalás: A Wakf egyik vezetőjének nyilatkozata, amely szerint azt csinálják, amit az arab utca határoz. A Közel-Keleten mindenki tudja, hogy az arab utca azt csinálja, amit fölülről mondanak.


25/07/2017




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése