1.3.17

Iszlám hitre tért zsidó az ISIS szolgálatában...Vlagyimir Mazlevszki Belorusziából alijázott, később iszlám hitre tért és házasságot kötött egy arab nővel.Jelenleg alsó Galilea egyik arab falujában Shibli-ben él.


A Názáreti Kerületi Bírósághoz ma (01/03/2017) benyújtott vádirat szerint a 39 éves férfi azért készült elhagyni az országot, hogy idegen ügynökként csatlakozzon az ISIS-hez.
A vádiarat szerint  Mazlevszki  kapcsolatot tartott ISIS aktivistákkal és azt tervezte, hogy a Sinájra utazik, majd onnan Szíriába az ISIS terroristákhoz.
SMS útján tartotta a kapcsolatot egy orosz származású ISIS aktivistákból álló csoporttal. Ez a csoport végül Törökországba történő utazásra készítette fel. Abban állapodtak meg hogy ott felveszik vele a kapcsolatot, és segítik Szíriába jutását.
Egyirányú repülőjegyet vásárolt Törökországba.


Két héttel ezelőtt a Ben Gurion repülőtéren letartóztatták.


Első kihallgatása során elismerte, hogy azért akart Törökországba utazni, hogy az ISIS soraihoz csatlakozzon. De csak azért, hogy teljesítse minden muszlem vallási kötelességét, amely szerint igazi muzulmán iszlám országban él és vallási elkötelezettségét erősíti.


01/03/2017

Forrás: Israel Hayom

2 megjegyzés: