20.9.15

Egyiptomi víz a gázai csempészalagutakba


Az Al-Jazeera televízió jelentése szerint az egyiptomi hadsereg elkezdte egy 14 km hosszú, nagy átmérőjű vezetéken keresztül tengervíz szivattyúzását a még működő gázai csempészalagutakba.Néhány alagut már beomlott.
Az egyiptomiak ugyanakkor elkezdték 18 halastó építését a gázai határ mentén.Ezen tavak segítségével kívánják a talajvízszintet fenntartani.


Tudni kell,hogy a gázai talaj lösztalaj, amit könnyű ásni de a vizet is gyorsan veszi fel.
Az egyiptomi hadsereg már régebben létrehozott a határ mentén egy egy kilométer széles senkiföldjét.Többszáz házat romboltak le és a növényzetet is kiirtották.

A gázaiak fel vannak háborodva,”...Egyiptom megfojtja Gázát és a közelben lévő édesvizi kutakat is veszélyezteti…”.

Érdemes megjegyezni, hogy már egy jó ideje kizárólag Izraelen keresztül jut el bármilyen termék Gázába.


2 megjegyzés:

  1. Szervusz kedves Lehar! Írnál arról valamit, hogy az izraeli társadalom hogyan viszonyul Oroszországhoz, az orosz államszervezethez. Úgy érzem, amikor izraeli politikus látogat az oroszokhoz, valami mély ellenségesség fogadja orosz részről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez megérne egy hosszabb misét, amire most nincs időm. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy Izraelben másfél millió orosz olé él, akiknek egy nagy része - főleg az idősebbek - kulturálisan erősen kötődik Oroszországhoz.
      Az izraeli társadalom többi részét nem igazán foglalkoztatja Oroszország. Egyébként az izraeli hivatalosság meglehetősen jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal a kölcsönös érdekek mentén és ez fordítva is igaz. Nagy szerelem azonban nincs.

      Törlés