26.8.15

Jeruzsálem terror alatt




Egy most nyilvánosságra került jelentés szerint június-július folyamán 580 terrortámadás történt Jeruzsálemben.Ebből 477 kődobálás és 28 Molotov koktél.
A támadások zsidók házai,autói ellen irányulnak.Nincs két hete,hogy egy nő kis híján az autójában égett,ha a járókelők nem olyan gyorsak nem ússza meg közepes égési sérülésekkel.




Az arab negyedeken is áthaladó villamost nap mint nap megdobálják.A villamostársaság súlyos pénzeket költ a károk helyreállítására.
A statisztika nem is tartalmazza a késeléses eseteket, amelyeket az ellenőrzőpontokban követtek el a határrendőrök ellen.


A jeruzsálemi önkormányzat biztonsági ügyekben felelős előadója szerint nem a rendőrség felelős a kialakult helyzetért, hanem a kormány, amely megköti a biztonsági erők kezét és a bíróságok, amelyek az esetleg eléjük kerülő elkövetőkre aránytalanul enyhe büntetést szabnak ki.

Forrás: ynet




3 megjegyzés:

  1. ezek a bíróságok miért szabnak ki aránytalanul enyhe ítéleteket? liberálisok, anticionisták? kitől félnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérdésben valószínű benne foglaltatik az igazság is, de biztosan nem lehet tudni. Ugyanis pont ez a helyzet a közlekedési baleseteknél is.

      Törlés
  2. A közlek baleset és ezek között a terrorista cselekmények között azért óriási különbség van. Nincs valami tényfeltáró cikk a bírák motivációjáról? Mégsem lehet ennyire szembe menni az emberek igazságérzetével...Bár egy izraeli bíró palesztinok elítélésével kapcsolatban mindig óriási nyomás alatt van, nemcsak nemzetközileg de még a saját társadalma részéről is. De fel kell vállalni hogy zsidók megkéselése terrorista bűncselekmény és így szigorúbb ítéletet kell kiszabni.

    VálaszTörlés