22.7.15



Európa és az anti-izraeli szervezetek

Tegnap Cipi Hotoveli külügyminiszter helyettes hivatalába kérette a svéd, a dán, a svájci és brit nagykövetet és hosszasan beszélgetett velük az államaik által anti-izraeli szervezeteknek nyújtott támogatásról.
Adatokat tárt a nagykövetek elé a pénzügyi támogatás mértékéről.Ezek szerint Svédország,Dánia és Svájc 4-4 millió shekel,Nagy-Britannia 12 millió shekel támogatást nyújtott.
A múlt héten Hotoveli találkozott a spanyol külügyminiszter helyettessel és a holland külügyminiszterrel, a találkozón - több más mellett - szintén szóba hozta a támogatást.
Adatai szerint Spanyolország 3 millió,Hollandia 12 millió shekelt juttatott különböző Izrael ellenes szervezeteknek.
A megbeszélésen résztvett egyik diplomata szerint a találkozó kellemes és tárgyszerű légkörben zajlott, a külügyminiszter helyettes nem minden szervezet támogatását kifogásolta csak kifejezetten az anti-izraeliekét,mint pl.a “megtörni a hallgatást”.

Egy másik diplomata szerint Hotoveli mondanivalójának lényege az volt,hogy ha Európa annyira érdekelt az izraeli-palesztin békekötésben akkor miért támogat olyan anti-izraeli szervezeteket amelyeknek egyetlen célja Izrael delegitimációja,elszigetelése.

A diplomaták visszautasították a külügyminiszter helyettes felvetéseit.


3 megjegyzés:

  1. Minősíthetetlen. Ezek azok a szervezetek akik gerjesztik a zsidó-palesztin ellentéteket. Egy a stahimban lakó ismerősöm szerint a zsidók a hibásak értsd ezek a szervezetek. Nélkülük nagyobb nyugalom lenne.

    VálaszTörlés
  2. גבר-גבר הציפי הזאת! כל הכבוד לה!

    VálaszTörlés
  3. Végre dűlőre kellene vinni ezt az Izrael ellenes politikát az EU-ban. Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Az EU döntse el, miért, kiket támogat. Ezekből a zavaros állapotokból a terrorszervezetek profitálnak.

    VálaszTörlés