13.7.15




EU - izraeli tárgyalások a Palesztin Hatóság gazdasági helyzetéről


Az EU és Izrael tárgyalásokat kezdenek a Palesztin Hatóság gazdasági helyzetének javításáról.Az EU ebben az ügyben  már 2014 novemberében Izraelhez fordult,de az elhúzódó kormányalakítás miatt csak most jutottak döntésre.

Tudni kell,hogy az EU eddig is euró-százmilliókkal támogatta a Palesztin Hatóságot,de a pénz nagy része “felszívódott”,említésre érdemes beruházásokra alig került sor.


“Kerekasztal”a különböző zsidó hitágazatok számára

Mint ismert, David Azulay(Sasz)vallásügyi miniszter kirohanása a nem ortodox hitágazatok ellen, feszültséget keltett az USA ezen hitágazatokhoz tartozó zsidóságával.

Erre reagálva Binjamin Netanyahu miniszterelnök a minisztertanács tegnapi ülésén bejelentette,hogy kerekasztalt hoznak létre Avihay Mendelblitt a minisztertanács titkára és Natan Saranszkij a Szochnut elnöke vezetésével és az összes hitágazat részvételével.


3 megjegyzés:

  1. Ez olyan mintha a tengerbe öntenék a pénzt. Ellopják, elherdálják aztán Izrael vádolják a nyomorúságukért. Dolgozzanak meg érte, termeljék meg maguknak és ehhez kérjenek segítséget. Évtizedek óta segélyeken élnek. Gazdaságukat egy palesztin közgazdász parazita gazdaságnak nevezte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tárgyalásoknak pontosan az a célja, hogy ellenőrzött módon történjék a segélyek felhasználása és ténylegesen gazdaságélénkítő beruházásokra fordítsák.

      Törlés
  2. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Meglepne ha nem nyúlnák le.

    VálaszTörlés