1.8.17

Irán és a Templom hegyi zavargások...



Mint arról  a ma reggeli Israel Hayom online oldala beszámolt, Teheránnak óriási szerepe van a Templom hegyen történt zavargásokban.
Nyilvánosságra került, hogy Irán szítja a tüzet Jeruzsálemben.


Palesztin vezetők szerint a tüntetők tömegei kaptak élelmiszer-csomagot és egyéb segítséget, Irán milliókat áldozott az akcióra.


Ramallah-ban dühöngenek az iráni beavatkozás miatt, mely pont akkor érte el csúcspontját, amikor megszakadt az izraeliekkel a biztonsági egyeztetés.  Irán nem válogat az eszközökben, csakhogy jelen legyen mindenütt - mondják. Nem elég, hogy a törökök uszítják a palesztin imádkozókat, most kiderült, hogy az irániaknak is részük volt az erőszak és az összecsapások támogatásában az izraeli biztonsági erőkkel.


Az Israel Hayomnak tudomása van arról, hogy  rengeteg palesztin az Óvárosban néhány óránként élelmiszer csomagot kapott. A csomagon lévő matrica Hameini ajatollah idézetével volt ellátva: “Allah segítségével Paleszita felszabadul! Jeruzsálem a miénk!” (A háttérben a sziklamecset és a palesztin zászló.)



Palesztin sajtóban azt állították, hogy az akció mögött iráni “ijfúsági mozgalmak” egyesületei állnak. Ugyan ezt állítják azok az internetes arab hírportálok is, amelyek szimpátiát ápolnak az iráni forradalommal. A “hős harcosok táplálására, akik az Al-Aksza felszabadításáért harcolnak egész a cionista megszállás feletti győzelemig” - jelszót hangoztatva.


A palesztin hírszerzés egyik vezetője azonban  azt nyilatkozta az Israel Hayomnak, hogy semmilyen ifjúsági mozgalom nem képes logisztikailag megszervezni és pénzelni sok tízezer ember nap-napi ellátását. Teljesen világos, hogy közvetlenül az iráni kormányzat és a forradalmi gárda áll az akció mögött.
Egy másik palesztin vezető szerint, a palesztin hírszerzésnek tudomása volt az akcióról, azonban a biztonsági egyeztetés megszakítása miatt, az információt nem adták tovább Izraelnek.
Az események miatt a palesztinok tartanak az arab országok reakciójától.

01/08/2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése