1.10.15

Új fejlesztésű, pilóta nélküli izraeli repülőgép



A mexikói kormány a védelmi berendezéseket gyártó izraeli AERONAUTICS cégtől az általa újonnan kifejlesztett pilóta nélküli repülőgépet vásárolt, amely a Dominátor-2 névre hallgat.

Aeronautics_Dominator2.jpg
Kép forrása: Google

A repülőgép az Ausztriában gyártott “Diamond DA-42” továbbfejlesztett változata. A gép maximálisan 500 kg felszereléssel terhelhető (fényképezőgépek és különleges elektronikus érzékelők).
Maximális repülési magassága: 9150 m, 28 órát képes egyfolytában a levegőben tölteni és 350 km/óra sebességet tud elérni.
A gép műholdon keresztül irányítható.

A gép további előnye, hogy már az alapgép is viszonylag olcsó, ami a végső árban is megmutatkozik. Üzemeltetési költsége - 360 dollár/repülési óra - is  rendkívül alacsony. (Általában ezer dollár alatt nincs egy repülési óra költsége.)
Karbantartási költsége is alacsonyabb az átlagosnál.

Forrás: Walla

29.9.15

Gazdasági menekültek Gázából



Hétfőn az izraeli hadsereg 15 illegális behatolót fogott el.Ezek azonban nem terrorcselekményeket akartak elkövetni,hanem a katasztrofális gázai gazdasági helyzet elől próbáltak menekülni.
Elsődleges reményük,hogy észrevétlenül beszivárogva Izraelbe, valahogy munkát találjanak.Ez azonban nemigen szokott sikerülni és ezt ők is tudják.Ezért a zsebükbe kést, esetleg kézigránátot tesznek - amit eszükben sincs használni - így fegyveres behatolóknak minősülnek és hosszabb börtönbüntetésre számíthatnak.

Az eljárás ugyanis az,hogy a hadsereg az elfogottakat átadja a biztonsági szereveknek,
a kihallgatás után bíróság elé majd börtönbe kerülnek,ha fiatalkoruak visszatoloncolják őket Gázába.

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a hasonló esetek.
A Hamasz,hogy megakadályozza a menekülést, növelte az őrjáratok számát a határon, akik figyelmeztetés nélkül lőnek.


Forrás:Walla